Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vi jobber med å flytte innhold fra denne websiden til Ruters nye merkevareportal brand.ruter.no.
For spørsmål, ta kontakt på .

Én felles avsender

De fleste har erfart at det er lettere å forholde seg til én enn til mange. Slik er det også for kollektivtrafikanten. Med én tydelig avsender av all trafikantinformasjonen oppnår vi dette.

1.9_Forteller_p10-11_Felles_avsender

Den offisielle uttalen av navnet er som i den fornorskede varianten av datakomponenten router. Men både navn og symbol gir mange ulike assosiasjoner, som for eksempel mønsteret ruter. Dette skal det være mulig å spille videre på i markedskommunikasjon.

Navnet er Ruter. 

Ruter er særegent, enkelt, kort og lett å huske. Samtidig skal vi gi all informasjon med én bestemt skrifttype. Skriften er DIN. Den er tydelig og likevel svært karakteristisk. Den vil sette et eget fingeravtrykk på alt vi har å fortelle.

Den er en robust og meget lesbar skrift som egner seg godt fra store størrelser i skilt til små størrelser der det er nødvendig. Skriften er også valgt med tanke på at den har svært tydelige tall. Det får vi bruk for til alt fra linjenummer til tidtabeller. 

1.9_Forteller_p10-11_Felles_avsender

Tydelige tall:  Skriften FF DIN er også valgt fordi den har svært tydelige tall. Det har vi bruk for i alt fra linjenummer til tidtabeller.