Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vi jobber med å flytte innhold fra denne websiden til Ruters nye merkevareportal brand.ruter.no.
For spørsmål, ta kontakt på .

Vitrine

Vitrinene er utviklet for enkel drifting og utskifting av trafikantinformasjon. De kan monteres rett på vegg, i lehus og frittstående på bein. Finnes både som en- og tosidig.

Vitriner

Eksempelet er hentet fra Økern

Flere vitriner kan settes sammen og kombineres der informasjonsbehovet er stort. Det finnes to ulike vitrinestørrelser: Liten, med netto informasjonsformat  b 800mm x h 800mm og stor med netto informasjonsformat b 1200mm x h 800mm.

Veggmonterte vitriner

Venstre: Stor veggmontert vitrine b 1200mm x h 800mm. Høyre: Liten veggmontert vitrine b 800mm x h 800mm

 

Vitriner med ben og sokkel

Venstre: Vitriner på ben. Høyre: Vitriner på sokkel

Plassering


Vegghengte vitriner skal alltid monteres slik at underkant trafikantinformasjon er 900mm. Dette gir optimal lesehøyde i henhold til universell utforming. På holdeplass for trikk eller buss, skal frittstående vitriner plasseres parallelt med kjøreretningen. For mer informasjon om plassering se "Plassering av stoppestedselementer".

Størrelser

Nettoformat på informasjonen i liten vitrine er b 800mm x h 800mm. Stor vitrine er b 1200mm x h 800mm. Bruttomål påvirkes av vitrinens rammekonstruksjon, som kommer i tillegg til netto format på innholdselementene. Rammen er utformet så slank som mulig for å kunne passe inn flest mulig steder.
1. Stor vintrine på stolper 2. Liten vintrine på stolper 3. Vitrine på stolper fra siden 4. Vitrine for vegg fra siden

1. Stor vitrine på stolper 2. Liten vitrine på stolper 3. Vitrine på stolper fra siden 4. Vitrine for vegg fra siden

Konstruksjon

Vitrinene leveres i én- og tosidige varianter. Den åpnes og låses med en spesialnøkkel. Informasjonen er enkel å bytte ut og kan utføres av én person. Ved en tosidig løsning, skiftes og monteres innholdet som hele flak. Vitrinen er konstruert slik at det ikke oppstår kondens eller is. Den kan monteres rett på vegg, som frittstående på stolper eller på sokkel.

Materialer

Vitrinen består av materialer som er værbestandige, tåler ytre påkjenninger godt og minimerer vedlikehold. Glasset er herdet og av laminert glass.

Lys

Vitrinen har bakbelysning for budskapet og er konstruert for døgnkontinuerlig drift. Fotocelle er en mulighet.

Miljø

I tillegg til at vitrinene er utstyrt med kvikksølvfrie lyskilder, anbefales det å installere lysstyringssystemer som kan redusere strømforbruket i ulike situasjoner.

Innfesting og fundament

Frittstående vitriner monteres i egne fundamenter. Det er forberedt innfesting under bakkenivå med tilpassing av gatebelegg inntil stolpe eller sokkel.