Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vi jobber med å flytte innhold fra denne websiden til Ruters nye merkevareportal brand.ruter.no.
For spørsmål, ta kontakt på .

Vitriner

Vitrinene er utviklet for enkel drifting og utskifting av trafikantinformasjon. De kan monteres rett på vegg, i lehus og frittstående på bein.

Vitriner

Eksempelet er hentet fra Økern

Flere vitriner kan settes sammen og kombineres der informasjonsbehovet er stort. Ved frittstående posisjoner kan også tosidige vitriner benyttes.

Vitriner med ben og sokkel

Venstre: Vitriner på ben. 
Høyre:
Vitriner på sokkel

Plassering

Vitriner skal alltid monteres slik at underkant trafikantinformasjon er 1000mm fra bakken. Dette gir optimal lesehøyde i henhold til universell utforming. På holdeplass for trikk eller buss skal frittstående vitriner plasseres parallelt med kjøreretningen. For mer informasjon om plassering se "Plassering av stoppestedselementer".

Størrelser

Nettoformat på informasjonen i vitrinen er B 1200mm x H 800mm. Bruttomål påvirkes av vitrinens rammekonstruksjon, som kommer i tillegg til netto format på innholdselementene. Rammen er utformet så slank som mulig for å kunne passe inn flest mulig steder.

Hovedmål vitriner

For detaljerte mål på vitriner, se vedlegg på høyre side

Konstruksjon

Vitrinene leveres i én- og tosidige varianter. Den åpnes og låses med en spesialnøkkel. Informasjonen er enkel å bytte ut og kan utføres av én person. Vitrinen er konstruert slik at det ikke oppstår kondens eller is på innsiden.

Materialer

Vitrinen består værbestandige materialer, tåler ytre påkjenninger godt og som minimerer vedlikehold. Glasset er herdet og av laminert glass.

Lys

Vitrinen har bakbelyst budskap og er konstruert for døgnkontinuerlig drift. Fotocelle er en mulighet.

Miljø

I tillegg til at vitrinene er utstyrt med kvikksølvfrie lyskilder, anbefales det å installere lysstyringssystemer som kan redusere strømforbruket i ulike situasjoner.

Innfesting og fundament

Frittstående vitriner monteres i egne fundamenter. Det er forberedt innfesting under bakkenivå med tilpassing av gatebelegg inntil stolpe eller sokkel. Detaljerte beskrivelser for fundamentering og montasje kan du laste ned her.