Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vi jobber med å flytte innhold fra denne websiden til Ruters nye merkevareportal brand.ruter.no.
For spørsmål, ta kontakt på .

Skilt

Ruter har utviklet en egen skiltstandard for T-banen som kalles profilskilt. Profilskiltene er kategorisert som skilt med lys og skilt uten lys. I tillegg til profilskiltene brukes spesialskilt som dukskilt, plateskilt og eskelokkskilt der det er nødvendig eller hensiktsmessig.

Skiltsystemet er tilpasset et miljø der det stilles store krav til robusthet og fleksibilitet, både i uttrykk og funksjonalitet. Systemet skal tåle ulike forhold, fra varme til kulde, hærverk og brann, stå godt til lokal arkitektur og kunst, og være bestandig over lang tid. Ikke minst har Ruter høye krav til universell utforming.

Detaljerte tekniske spesifikasjoner og skilttegninger er vedlagt og kan lastes ned (se til høyre på denne siden). Skiltprodukter oppdateres løpende for å dekke stasjonenes behov. Det er den enkelte aktør sitt ansvar å holde seg oppdatert på gjeldende føringer i skiltprogrammet.

Profilskilt

Profilskilt

Profilskilt skal benyttes som standard på alle henvisningsskilt og stasjonsnavnsskilt på stasjonsområdet. Profilskiltene er en konstruksjon med ekstruderte aluminiumsprofiler med front og bakplate. Skiltene er utviklet for at utskifting av budskap skal være så rask og effektiv som mulig ved endringer eller oppgraderingsbehov.
Skiltene finnes som skilt med lys (SML) eller skilt uten lys (SUL), og kan gi ensidig eller tosidig visning av budskap.

 

Dukskilt Dukskilt

Dukskilt benyttes på store inngangsskilt med lys som overskrider anbefalt størrelse. Dukskilt må veggmonteres for å opprettholde stabiliteten i profilen. Skiltene leveres med digitalprintet eller foliert budskap.

 

 

 

PlateskiltPlateskilt

Plateskilt benyttes på alle skilt som henviser til målpunkt utenfor stasjonen/stasjonsområdet. Unntaksvis benyttes plateskilt også for å henvise til plattform dersom skiltet står utenfor stasjonsområdet, og det ser mer naturlig ut i omgivelsene. Plateskilt er laget av 3-5 mm aluminium. Budskapet digitalprintes eller folieres. Skiltet er et rimeligere alternativ til profilskilt uten lys.

 

 

 

 

EskelokkskiltEskelokkskilt

Eskelokk benyttes på alle sikkerhetsskilt mellom sporene og på retningsbekreftende linjekart. Enkelt skilt av aluminium med knekte kanter. Skiltene leveres med digitalprintet eller foliert budskap. For sikkerhetsskilt mellom spor benyttes emaljerte eskelokk for økt holdbarhet.