Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vi jobber med å flytte innhold fra denne websiden til Ruters nye merkevareportal brand.ruter.no.
For spørsmål, ta kontakt på .

Typografi

Ruters typografi preges av en moderne, robust og funksjonell tilnærming. Universell utforming skal være ledende for all typografisk behandling. Tilgjengelighet ved fontstørrelser, lesehøyder og gode kontraster.

Primærtypografi

FF DIN er primærskriften til Ruter og brukes som en samlende faktor gjennom alt materiell. Den moderne FF DIN er basert på DIN 1451 fra 1936 og kjennetegnes som en robust og meget lesbar skrift. Det finnes flere utgaver og fontsett med DIN, men den mest utbredte er FF DIN. Dette settet inneholder vektene light, regular, medium, bold og black (først- og sistnevnte er ikke aktuell i bruk for Ruter). Settet inneholder derimot ikke kursiv, så egen pakke for FF DIN Italic må komme i tillegg.

Primærtypografi

Sekundærtypografi

I enkelte sammenhenger vil det være behov for å komplimentere DIN med en antikvaskrift. Dette kan være i lengre tekstpassasjer, for sitater eller i formelle sammenhenger. Skriften Georgia skal da brukes og er en lesevennlig skrift som harmonerer geometrisk og gir en spennende kontrast til DIN.

Sekundærtypografi

Erstatningstypografi

For vanlig kontorbruk og åpne dokumenter som skal sendes på e-post, er det nødvendig å bruke fonter som finnes hos flest mulige mottakere. Arial og Georgia er i den sammenheng akseptable erstatninger.

Erstatningstypografi

Nedlastbare filer

Av rettighetsmessige årsaker er det ikke tillatt å legge ut skriftsnitt for nedlasting. FF DIN kan derimot kjøpes i enkeltsnitt eller som en familie hos blant annet www.luth.no

Se video om Ruters typografi